Lite hundväder, om jag får be.

Ingen matlust allt. Alldeles för varmt i dubbelsängen :-). Rätt jobbigt med andra ord. Jag vill ha lite hundväder...lite lagom kallt, precis så att jag blir hungrig och orkar engerara mig i att äta.

Matte börjar bli orolig för att jag inte äter lika glubskt som jag brukade. Så idag ringer hon till stormatte som coolar ner henne, samt tipsar om filmjölk. Och det var inte dumt ;-), tvärtom, mycket gott. vov vov.

Nu har vi besök igen?! Två små människor. Den sorten som jag gillar rätt skarpt. Lagom stora att hoppa upp på :-) och kunna pussa. Ej ömsesidigt kan jag hälsa. Fast de gillar mig trots det, bortsett från de sylvassa tändern.


Matdax

Invigning av kosta boda art hotell






Mycket ska man vara med om......Så här mycket folk har då aldrig jag sett förr :-) Gissa vem som kom och hälsade på mig?! Det kan ni aldrig lista ut...Känt folk; Bengt Feldreich. Det ni?! Han förhörde sig om allt från trimning, till om jag var rumsren. Mitt namn kunde han förstå.......Giganten......Lyxversionen, "you name it"

Men gissa om jag blev trött av allt detta hälsande och kramar. När väl matte satte sig i gröngräset, somnade jag som en stock i skuggan av henne. och de fick bära in mig i bilen, näst intill medvetslös :-) Hårt att ligga på topp!



Fick föressten nya "släktningar" nere på Österlen igår. Stormattes Hippie valpade :-) Tre killar och tre tjejer, så nu har hon och göra igen. Men kolla bara på mig så förstår ni att hon är bra på det :-)

Vov på er alla vänner och ovänner.

Here I am, again!

så här snygg är jag :-)


Första natten utan matte........:-(

Då var denna natten över. Husse trodde att han skulle försöka fostra mig, och vara tuff, när inte matte var hemma. Tji fick han, vov vov vov. Jag lyckades gråta mig upp i sängen. Husse är tydligen lika blödig som resten av familjen :-) Husse beklagar sig över att jag ibland, gör mina behov inne....Vad är det han inte förstår. Han måste vara envisare än mig, och inte gå in förrän jag är klar, men det tänker jag inte tala om för honom. Jag har inte emot att använda golven till hundtoa. Nu är jag anmäld till en kurs. På onsdag ska jag, tillsammans med tre andra valpar träffas och umgås....Hoppas att de gillar att leka, riktiga valplekar. Det kan jag sakna lite. Vi hade rätt kul, jag och mina syskon. Visserligen har jag Stella, men hon är lite vek.

En dag i mitt hundliv. Det händer lite nytt hela tiden.

Den sociala träningen fortsätter :-(, Idag var jag med husse och matte på återvinningen, och lärde känna många nya ljud. Igår hade jag en mycket jobbig stund med matte. Hon bokstavligt tvingade mig att klippa klorna, grrrrrrrrr. Jag var riktigt förbannad. Fast matte vann striden, puuh. På kvällen fick jag smaka lite skinka. Det var nog det godaste jag ätit i under mina nio veckor på denna planet :-) Jag hoppade, bokstavligt talat, jämfota vid diskbänken i hopp om mer. men icke. Hörde dem diskutera att det nog inte var så bra att vänja mig vid sådan godsaker. Som om det skulle vara något problem. Jag har fått lära mig en massa mindre bra saker denna vecka, som jag bott i Kosta :-) vov. Sova i sängarna, klänga omkring i soffan o.s.v. Trivs bra med andra ord. Gissa vad jag gjorde idag. Matte skulle gå till brevlådan och jag fick inte följa med, trodde hon.... Jag gick ut genom kattluckan och satt på trappan när hon kom tillbaka. Mycket nöjd. Mycket positivt, för alla! Jag och lill-katten kommer nästan överens.

Idag blir jag 9 veckor :-)

Allt flyter på bra. Jag börjar känna mig mer och mer hemma i familjen. En och annan pöl inomhus, men det får de leva med Bits gör jag så de blir nästan arga på mig, framförallt när jag ger mig på deras soffa, men lät de mig bli "soffliggare", så får de skylla sig själva, vov vov vov.

Igår åkte vi en runda med bilen, samt var en stund på badet. Social träning kallade matte det. Vi var även upp vid glasbruket och tittade på folk. En hel del hälsade förstås på mig också, fin som jag är.

Idag ska vi öva "stå på bordet"?! Snacka om larv.........Fast jag valde att göra ett tappert försök.

Undrar om man kommer att få något gott framåt kvällen, jubileum och allt.



Utöver fotboll gillar jag att jaga moppen, samt att försöka "döda munstycket till dammsugaren :-)

Lexuz, "the dog".


DAG 3
Jag vet.........att detta kan tyckas fånigt, att jag, en hund, skapat en egen blogg. Men jag är mycket speciell :-) och efterlängtad. Det tog matte över 20 år att övertala sin sambo, min husse, att skaffa hund. Och vilken tur i och för sig, att det tog alla dessa år!!!!! Då blev det ju jag som blev den lycklige, som fick flytta in.

Vem är då jag? Lexuz heter jag, om nu någon händelsevis har missat det. Eller rättare sagt, Schnaublacks Lexuz of Trolljäntans Yass. 9 veckor på onsdag. Ovanligt vacker och intelligent, om jag får säga det själv.

På tal om vacker.......

DAG 4
Så har det då gått ytterligare en natt i mitt nya hem.
Sover som den prins jag är. vilken tur att jag lyckade charma mig upp i husses och mattes säng :-). sover hela natten så gott så gott.
Idag ska jag vara hemma och begrunda bygget av min hundkoja. Han i huset som av någon anledning inte ville bli hundägare, har anammat denna uppgift till 100%. Fast den som inte blir förälskad i mig, är nog inte född ännu. Vov!



Jag har glömt att berätta en sak. Det bor ju två stycken katter i det här huset, totalt utan omdöme. vov vov vov. De vill inte leka med mig. Kan bara inte förstå detta?!  Det store, som de kalla Moltaz, är rädd för mig. Min mat däremot lockar honom, men leka? Inte en chans. Det funkar något bättre med den lilla katten, Stella. Hennes förvetenhet gör att hon gärna är där jag är och har vid tillfälle t.o.m. pussats med mig, men leka????? Inte än på ett tag i alla fall. Kan det vara för att jag är lite väl på det? Kan jag aldrig tro. Den som väntar får se.



Igår kväll hade vi besök. Gissa om det är rusning till detta hus nu för tiden. ALLA VILL TRÄFFA MIG!
Och i sällskap med människorna, kom det en stor vacker dam; pudeln Sally. Rätt trevlig faktiskt. För att vara pudel:-) Förlåt Sallys matte (Angelica).



Vov på er alla fans. Vi hörs!


RSS 2.0