Lite coola bilder från gårdagens utflykt



Jag, skulle jag vara förbannad. Icke en chans. Bara uppretad :-)



Fritz och jag. Inte fullt så våldsam lek.



Liten Dacke, tillsammans med mig, lite bakom. Inte värt att störa denne man.

En dag att minnas och "skratta" åt

Jag har varit i Backa, hos Marina och delar av hennes familj. Och gissa vad? Där fanns även fyra hundar :-) Dacke, Fritz, Tessla och Foppa och jag fick leka med dem allihop, utom Foppa. Han gillade tydligen inte valpar. Mycket märkligt. Jag menar.... Hallå, vem är han som inte gillar mig.

Hur eller hur? Jag lekte med Fritte och Tessla. Dacka, tax, nöjde sig med att sno mitt tuggben, GRRRRRRRRR. Jag fick nöja mig med lite söndertuggade rester. Visst tycker ni, jag kunde sagt ifrån! Men då har ni inte träffat Dacke. Vilken kille. Snacka om attityd. Matte blev mycket förtjust i honom och då hör till saken att min matte har fått för sig att taxar är något man har i stället för hund. Säger då det. En skön lirare kan man säga, bortsett från att han tyckte jag var helt ointressant.

Tessla var det ös på. Ung snygg :-) älghund (kommer ej ihåg vilken ras. Ursäkta?) Hon hade nästan ihjäl mig. Milda makter vilket bus hon bjöd på. Hoppas att jag kan bjuda på lite snygga bilder snart. Matte lyckades glömma kameran :-(

Så var det Fritz. Go kille (eller nåt). Trodde jag kunde "ta över", men tji fick jag. Han lekte och fostrade mig så gott han kunde. Mycket snäll var han. Och stor/hög. En Foster!

Matte fick även en massa jobbiga tips och råd på hur hon ska fostra mig. PUUUH, vad ska detta vara bra för. Jag är väl bra som jag är. En massa bus, och bitande....... Det var en kvinna som frågade matte om hon varit i rosenbusken. Det säger en del. Så okey då, jag kanske måste skärpa till mig.

Ha en bra hunddag. Vov. Det tänker jag ha.

PS. Matte hälsar och tackar för en go eftermiddag.

Gäääääsp!

Vilka dagar jag har haft. Mycket roligt, men ack så trött man blir. Och eftersom jag då är så envis, blir det ju än mer tröttande. Och vad var det nu som gjort mig så trött, och road.

I torsdags kväll var familjen på grillparty, hos Sally pudels familj :-) Och gissa om vi, Sally och jag hade kul. Vov, änligen en vuxenhund som vill leka :-) Tungorna hängde som slipsar på oss efter, jag vet inte hur lång tid, men vad kul.




Jag ser nästan fram emot den veckan matte och husse ska till Turkiet. Hoppas att Sally kommer att vara där då. Om jag ska vara ärlig, så för deras skull och för gud-mattes skull, så kommer Sally att göra halva jobbet. Som om det nu skulle vara jobbigt att ha en valp på besök 1 vecka. Eller hur????? Kan bli schnauzerjobbigt.

Så i fredags gick jag inte många knop, kan jag säga......Gäääääääääsp. Sov nästan hela dagen.

Nu blir det nog snart kurs igen. Matte sitter och "spånar" på vad som skulle kunna vara lämpligt för oss. Jag får väl se vad som händer. Kul ska det bli i alla fall.

sprutdax

Idag har jag varit i Växjö och tagit 12-veckors-sprutan. GRRRRRR. Tyckte inte om det. Fast eftersom jag var rätt duktig ändå, så fick jag en STOR FUL BLÅ katt i Latex, men jag gillar den :-) Han ska heta Måns. Tyvärr så var det min tur, så jag hann aldrig hälsa på en "kompis", när han kom till veterinären. En PS Schnauzer. Det var synd. Alltid trevligt med likasinnade :-)




Det gick mycket bra att åka bil så långt. Lite gnäll i början, men det får de stå ut med. Det kan ju lyckas, att det tar ut mig ur buren och jag får åka lös i bilen. I dag har jag fått nytt fästingmedel. Och vilken funktion har dessa små kräk, på denna jord. Det kan man undra? Suger sig fast på min kropp, men utöver det...

Jag har även träffat pudeln Sally, som jag skrivit om tidigare. Hon gjorde en del tappra försöka att fostra mig. Sally och hennes matte var hos Stefan och Åsa, så nu har jag bekantat mig med det hemmet. Ska ju bo där en vecka i slutet av juli.

Hallå alla "doglovers", jag är tillbaka.

Tänk vad tiden går....Idag blir jag 12 veckor, och i morgon är det 4 veckor sedan jag bytte adress :-) till Kosta. Det ni!

På tal om 12 veckor, så ska det tas spruta i morgon. Undrar vem som kommer att lida mest :-). Rätt gissat; matte :-) Hon är nämnligen barnsligt rädd för sprutor.
Inte bara jag förresten. Det är meningen att Stella, katt, ska följa med. Det bli just ett snyggt gäng som drar iväg till Växjö.

Vad det gäller min relation med Stella så går det bättre och bättre.



...med något undantag, då jag jagat upp och in henne i tumlaren, vov vov.

Mina favoritrundor i elljusspåret fortsätter, och jag trivs mycket bra med detta. Jag blir kaxigare och kaxigare och rusar in i skogen när jag får lust. Hundkul!!!!!!!

idag har jag promenerat hem från konsum. Gick rätt okey. Fast det går ju inte att jämföra.

Detta måste jag berätta......till hösten ska jag och matte på äventyr till Falkenberg. Då är det nämnligen kurs i trimning som gäller. Om jag ser fram emot det vet jag inte direkt. Har en känsla av att det kommer att krävas en del av mig också, typ STÅ STILL, medan matte rycker, eller nåt. Fast det ska bli kul att träffa andra snyggingar, schnauzrar.

Så nu blir det mycket fokus på att öva; STÅ STILL :-) Det skulle jag göra idag också (sitta still i knät)!!!!!! Dessa klor...Vad ska hon på dem om hela hela tiden. VOV VOV!

Vad bra med blogg föressten. Pappa Antes matte har hittat mig :-)



Kolla vad jag har att brås på, och här kommer min mamma....



inte illa det heller. Kan bara bli perfekt. Eller hur? Här ser ni mig bestigit muren i vår trädgård.



med tillräckligt hög fart så kommer jag upp utan svårigheter, typ när jag jagar katt. Annars får jag kravla mig upp. Tydligen ser det rätt kul ut, eftersom jag kan höra människorna skratta åt mig.

Vov på er alla fans.

"Mina vänner"



Stella



och Moltaz

....inte konstigt att man nästan springer benen av sig efter dem, när de kommer :-) Jag bara längtar ihjäl mig efter lite just lek.

Annars inget nytt under solen?! Matte försöker få bukt på min med en del enkla :-) övningar. Går rätt bra tycker jag, och hon. Fast inte något konstigt med det. Man är ju lättlärd och intelligent :-)

I kväll sticker min ena lillmatte till Grekland.



Tur man slipper hänga med dit. Inte roligt att vara hund där, har jag hört. Springa och leta mat dagarna i ända... På tal om mat, så är det inget vidare för stunden. Men det går ingen nöd på mig, i alla fall. Energin flödar. Duracell-kaninen är i själva verket en svart mellis.

Kramar från "Black beuty"

Kul att vara hund.

Vov på er!
Jag kan se tillbaka på två riktigt roliga dagar :-). Tillsammans med familjen var jag på skogpromenad, på elljusspåret. KANON. Och min fåniga matte som tyckt jag varit för liten för denna sorts aktivitet. Ja ja, sån är hon. Men nu vet hon bättre :-). På promenaderna träffade jag en del trevliga hundar och människor. Vov, kul!

I går hade vi även 16-årskalas hemma, med en del besök. Mycket givande när man som jag är sjukt nyfiken och glad. Bl.a. så var "gudmatte" Ida här. Hon ska tydligen ta hand om mig när familjen har den dåliga smaken att åka till Turkiet. Vi får se hur det går för henne.........Säker bra.

Kloklippning var det även-IGEN!!!!!!!! Vad var det de inte fattade sist. Skittråkigt, att bli fasthållen mot sin schnauzervilja!

Mer som hänt är att jag nu förtiden äter mitt torrfoder torrt, med lite filmjölk på för att pigga till det :-) I går fick jag föressten fart på mina mattar :-). För det mesta är jag en rätt skötsam hund för att vara valp, utom när det gäller jakt av katter,vov vov.

Vid flera tillfällen igår, bokstavligt talat, så skenade jag efter Stella katt, in i grannens trädgård och under deras STORA jasminbuske. Gissa om de var irriterade över mig???? Inte alls, eller nåt?!

Kan berätta att de läst på att när hunden sticker åt ett håll, så ska ledaren springa motsatt håll. Detta är något som inte hjälper då jag är på kattjakt, kan jag hälsa er. Då kan jag enbart fokusera på en sak.
Det är så jag får fart på dem i alla fall. Och oss emellan så gör det inte om hon, matte, får springa av sig lite, barfota och allt, på en knölig asfaltsväg.

Egentligen så är jag och Stella katt bra polare nu, men ibland så vill hon inte ha med mig och mina, ibland våldsamma, lekar att göra, utan få för sig att dra.

vov och många hundkramar från "the cat-hunter".


Hur glad kan man bli :-)

Precis hur glad som helst när matte kommer hem efter ett helgpass. Jo, hon har faktiskt varit i väg sedan kl 11 igår fm. Så jag har nästan längtat ihjäl mig. Fast som ni alla vet så har ju vi hundar inget tidsbegrepp, eller?

Jag är rätt busig när hon inte är hemma (fast jag är busig även när hon är här), typ gör mina behov inne. Gissa om det retar dem....Men jag har sagt det förut, och jag säger det igen - TÅLAMOD. Hallåååååå, det är en schnauzer ni har att göra med. Vov.

När matte kom hem så hade vi lite hjärngympa. Leta godis :-) Riktigt roligt, när man är hund.

Kram och bus från mig!!!



PS. Jag börjar bli lite raggig.

träning, träning och åter träning.......

Jaha, nu har de bestämt sig för att jag ska bli en lycklig och lydig hund, som om jag inte var det innan.... Lycklig i alla fall. Det övas hela tiden. Fördelen med detta är allt godis som delas ut när jag gör något bra :-)

Vi har haft besök idag - igen, av lite nyfiket ljungbyfolk, och Marina från Backa. Hon har gett matte en massa tips på hur hon ska få bukt på mig. Säger bara lycka till. Kanske behövs.

vov vov på er alla underbara hundälskare.

Idag har jag varit på kurs :-)

Gissa om jag har haft det skoj i kväll, tillsammans med matte. Fast sanningen är den att matte nästan tyckte jag var lite pinsam i början, då jag hade en otrolig energi, då jag gnällden bet och betedde mig helknasigt. Till slut fick hon hämta mitt "pax", buren. Med de andra två valparna var så coola, och sov så gott under genomgången.

Kursledaren visade matte ett par övningar, som hon praktiserade på mig, varpå jag somnade som en stock. Efter sovstunden fick vi prova på en del övningar, samt lära känna lite olika tänkbara leksaker; decilitermått, vispar, badbalja o.s.v.

De sista minuterna släpptes vi loss, och fick leka med varandra. Så nu blir det nog träna av här hemma.



Vov på er alla kända och okända.

RSS 2.0